This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

OHAL Kapsamında Yurtdışı çıkışı sırasında dikkat edilmesi gerekenler :

Normal pasaportlu vatandaşlara pasaport kontrolü sırasında yaptıkları iş soruluyor ve bunu kanıtlıyacak belge isteniyor.

Yanınızda mutlaka işyeri kimliği veya işyerinden alınmış bir yazı olması gerekiyor.

İşverenler sahip oldukları iş yeri belgelerini yanlarında bulundurmalı.

Yurtdışına çıkacak öğrencilerdem öğrenci belgesi talep ediliyor.

Herhangi bir yerde çalışmayanların sigortasından yararlandığı yakınının sigorta bilgilerini , dökümlerini yanında bulundurması gerekiyor.

Emekli yada bağkur 'a bağlı olanların yanlarında mutlaka SGK dökümleri olması gerekiyor.

Kamu çalışanı iseniz yanınızda mutlaka çalıştığınız kuruma ait bir yazı ve yazıda '' Yurtdışına çıkmasına mani bir durum yoktur '' ibaresinin yer alması gerekiyor.

Tüm bunlar vakit alan işler olduğundan dolayı yolcuların havalimanına uçuştan en az 4 saat önce gitmeleri öneriliyor.

 

Vize İşlemleri

Takibine izin verilen konsolosluklar için vize işlemleriniz gerekli evrakları tarafımıza göndermeniz suretiyle vize departmanımız tarafından yapılmaktadır.

Schengen Vizesi Alımında Prosodür Değişikliği

Türkiye Seyahat Acenterleri Birliği’nden (TÜRSAB) acentemize iletilen yazıda, Nisan 2010 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere pasaport ilk veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara yeni Schengen vizesi verilmeyeceği, Schengen vize başvurusu yapılabilmesi için pasaportun son 10 yıl içinde alınmış olması gerekli olacağı aktarılmıştır. Bu kapsamda Ocak 2001 tarihinden önce alınmış pasaportu bulunanların Schengen ülkelerinden yeni vize alamayacakları, söz konusu uygulama halihazırda geçerli Schengen vizesi bulunan, 10 yıldan eski pasaport sahibi kişileri, vizelerinin geçerlilik süresi doluncaya kadar etkilemeyecek olduğu bu kişilerin vize süreleri dolana kadar pasaport ve vizeleri ile yurtdışı çıkışlarını gerçekleştirebilecekleri belirtilmiştir

Gerekli evraklar ve detaylar hakkında vize departmanımızdan bilgi alabilirsiniz.


Genel Bilgiler

  • Bu sayfadaki vize bilgileri Türküye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir.
  • Siteminizin "vize bilgileri" bölümü üyelerimize seyahatlerinde kolaylık ve bilgi akışı sağlamak amacıyla ve hiçbir maddi menfaat ve kar amacı güdülmeksizin sadece bir hizmet olarak hazırlanmıştır.
  • Covo, bu bilgileri, elçilik ve konsoloslukların halka açık bilgilerinden derlemekte ve yayın anında doğru bilgileri aktarabilmek için özen göstermektedir.
  • Ancak burada verilen bilgilerin doğruluğunda ve cari uygulamalara uymaması halinde Covo ve/veya ilgili elçilk ve konsolosluklar sorumlu tutulamazlar.
  • Elçilik ve konsolosluklar bu bilgileri her an değiştirme hakkına sahiptirler.
  • Burada verilen bilgilere dayanarak yapılan bir vize müracaatını kabul edilip edilmemesi tamamen ilgili elçilik ve konsoloslukların tasarrufudur.

Elçilik ve konsoloslukların vize şartlarını değiştirmesinden veya vize vermemesinden Covo sorumlu değildir.

 
Vize Almak İçin Gerekenler / Tavsiye Edilen Belgeler :

Ücretli Çalışanlar İçin
Başvuru forumu
Resim ( Her konsolosluk için farklı resim istenmektedir. Lütfen vize bölümü ile irtibata geçiniz.)
Antetli kağıda yazılı dilekçe
İmza sirküleri
Davetiye
Uçak rezervasyonu
Otel rezervasyonu
Gerekirse fuar bilgileri
Faaliyet belgesi (Bazı ülkeler ingilizce olarak talep etmektedir.)
Ticari sicil gazetesi
Vergi levhası
Maaş bordrosu
Sigorta işe giriş bildirgesi
Seyahat sigortası (Gerekli konsolosluklarda)

İşverenler İçin

Antetli kağıda yazılı dilekçe
Resim ( Her konsolosluk için farklı resim istenmektedir. Lütfen vize bölümü ile irtibata geçiniz.)
İmza sirküleri
Faaliyet belgesi (Bazı ülkeler ingilizce olarak talep etmektedir.)
Ticari sicil gazetesi
Vergi levhası
Eş refakati için konsolosluğa dilekçe (Eşinin masraflarını kimin üstleneceğine dair)
Evlilik cüzdanı
Tapu fotokopileri
Banka hesap cüzdanları
Kredi kartı bilgileri

Öğrenciler İçin

Başvuru forumu
Resim ( Her konsolosluk için farklı resim istenmektedir. Lütfen vize bölümü ile irtibata geçiniz.)
Antetli kağıda yazılı dilekçe
Öğrenci belgesi
Ebeveyn tarafından konsolosluğa yazılı dilekçe
Muvaffakatname
Çocuğun velayeti annede ise velayet belgesi fotokopisi

Çalışmayanlar Ve Emekliler İçin

Başvuru forumu
Resim ( Her konsolosluk için farklı resim istenmektedir. Lütfen vize bölümü ile irtibata geçiniz.)
Antetli kağıda yazılı dilekçe
Tapu fotokopileri
Banka hesap cüzdanları
Kredi kartı bilgileri
Seyahat sigortası (Gerekli konsolosluklarda)
Otel ve uçak rezervasyonu
Davetye (Aile veya arkadaş ziyaretlerinde davetye istenmektedir. Lütfen vize bölümü ile irtibata geçiniz.)
Emeklilik cüzdanı
Maaş kartı